Beautiful Feet
Pedicure en voetverzorgingssalon

Permsal Magnesium.


Permsal Magnesium Winter Challenge!


Magnesium, het ontspanningsmineraal, wordt het beste via de huid opgenomen.
Dit Mineraal hebben we dagelijks nodig, minimaal 400 mg magnesium per dag om gezond te kunnen functioneren. Ervaar je veel stress, sport je veel, gebruik je veel koffie en/of koolzuurhoudende dranken dan heb je al gauw 1000 mg magnesium per dag nodig!
Het voldoen aan deze dagelijkse behoefte moet voor elk mens toegankelijk zijn. Dit maken wij mogelijk met de Permsal Magnesium producten en voor een goede start met deze Permsal Magnesium Winter Challenge die je thuis kunt toepassen. Aan de hand van de gebruikerstips kun jij de uitdaging met jezelf aangaan en ervaar wat deze Permsal Magnesium Winter Challenge met je doet! 


Wat houdt de Permsal Magnesium Winter Challenge in?
Aan de hand van een dagelijkse routine ga je elke dag thuis je best doen om magnesium via de huid op te nemen in makkelijke behandelingen
Met de Permsal Magnesium Winter boost heb je voldoende voor ruim 1 maand gebruik!


Het Permsal Magnesium Winter Challenge pakket bevat:

 • 4 kg pot Permsal Magnesium Kristallen + 1kg gratis!
 • 200 ml Permsal Magnesium olie + 50 ml gratis!
 • 200 ml Permsal Magnesium sportolie + 50 ml gratis!
 • Permsal Magnesium aloë vera gel 150 ml
 • Permsal Magnesium body / voeten scrub
 • Handleiding, brochure en A4 met de Permsal Magnesium Winter Challenge

Dit pakket is €95,-
Als je een ligbad hebt en ook graag in bad gaat dan is het bovenstaande pakket en daarbij 4kg + 1kg gratis Permsal Magnesium kristallen (wordt geleverd in een 5 kg navulzak) voor €125,-Beautiful Feet Permsal Magnesium behandeling
Uiteraard kunt u bij Beautiful Feet ook terecht voor een heerlijk  Permsal Magnesium ontspannings behandeling. Deze Beautiful Feet Permsal Magnesium behandeling bestaat uit:
• Voetenscrub met Permsal scrub
• Ontspannen voetenbad met de Permsal Kristallen
• voet- onderbeenpakking met de Permsal gel (indien gewenst/ bij de gevoelige huid met de Permsal Aloë vera magnesium gel.
• een heerlijke voet-onderbeen massage met de Permsal Magnesium gel.
De totale behandeling duurt +/-75 min.
Totale lichaamspakking met Permsal Magnesium Aloë Vera gel/ Magnesium Gel
U kunt nu ook genieten van een totale lichaamspakking met Permsal Magnesium Aloë Vera gel/ Magnesium Gel in een infrarooddeken voor een extra Magnesium boost!
Ook zeer geschikt voor het verlichten van pijn en verbeteren van de soepelheid bij mensen met gewrichtsspierpijn, reuma, fibromyalgie, artrose


Bij een lichaamspakking pakking  neem je  plaats op de massagetafel. Deze behandeling kan zowel in badkleding als in ondergoed. De magnesium Aloë Vera gel / Magnesium Gel wordt over je gehele lichaam licht masserend aangebracht. Vervolgens wordt je in folie gewikkeld en daarna wordt er een infraroodwarmtedeken om je heen geslagen. De temperatuur van de infraroodwarmtedeken wordt ingesteld op ±42 graden (of anders indien gewenst) en zo blijf je 40 minuten heerlijk relaxed liggen. Infraroodwarmte dringt diep door in het lichaam en verwarmt het lichaam van binnenuit. De  bloedvaten verwijden en openen de poriën en bevorderen daardoor de opname van magnesium via de huid, De pakking trekt weldadig de huid in.
Na 40 minuten mag de infraroodwarmtedeken eraf en wordt de gel verwijdert met heerlijke warme doeken. Daarna kunt u zich weer aankleden en kunt u even bijkomen en nagenieten met een kopje thee/water.
U kunt deze behandeling ook nog uitbreiden met een heerlijk gezichtspakking met Permsal Magnesium Aloë Vera gel. Nadat uw lichaam is ingepakt met folie en de infrarood warmtedeken over u heen ligt wordt uw gezicht eerst gereinigd en daarna licht ingemasseerd met de Permsal Magnesium Aloë Vera gel. Daarna krijgt u een heerlijke warme doek over uw gezicht, zodat de gel goed kan inwerken..
De totale behandeling duurt 1 uur.


Het is aan te raden om jezelf 2 dagen voor aanvang van de totale lichaamspakking niet te scheren, met name geldt dit voor de benen en de oksels. Magnesiumzout kan bij net geschoren lichaamsdelen gaan prikken.
Let op: deze behandeling is niet geschikt voor mensen met een pacemaker en MS, extreem lage hartslag/ lage bloeddruk  of ernstige nieraandoeningen.
Bij twijfel over medicatie, dient u altijd eerst uw huisarts te raadplegen.


Wat doet een magnesium pakking?
Magnesium is goed voor zeer veel doeleinden:

 • Magnesium verwijdt bloedvaten
 • Het werkt ontgiftend
 • Stimuleert de vetverbranding en afvalstoffen worden sneller afgevoerd
 • Het verhoogt de stofwisseling
 • Werkt vocht afdrijvend via het lymfestelsel
 • Het ontspant het zenuwstelsel en stimuleert het immuunsysteem
 • Magnesium ondersteunt het herstel van de lichaamscellen en reinigt en verbeterd de huid
 • Het geeft energie, er komt endorfine vrij
 • Het bevordert de nachtrust
 • Het verlicht pijn en verbetert de soepelheid bij mensen met gewrichtsspierpijn, reuma, fibromyalgie, artrose

Voor een optimaal resultaat is het belangrijk om na de behandeling ruime hoeveelheden water te drinken.
Na deze magnesium boost is het raadzaam je lichaam ook thuis te onderhouden met magnesium.

WAT DOET MAGNESIUM VOOR ONS LICHAAM

Lichamelijk en geestelijk gezond blijven tot op hoge leeftijd is het beste dat we ons kunnen wensen, helaas ligt het in de werkelijkheid vaak anders. Ongeacht onze leeftijd hebben we vaak te kampen met typische beschavingsziekten. Dit komt bijvoorbeeld door ons drukke bestaan, maar ook een tekort aan magnesium, het mineraal dat een centrale rol speelt bij alle biologische lichaamsprocessen. Met name het skelet, de hartspier, hersenen, lever en nieren zijn rijk aan magnesium. Magnesium wordt ook wel het sleutel mineraal genoemd, omdat het andere mineralen en vitamines in het lichaam ondersteunt.HET TALENT ONDER DE MINERALEN
• ONTSPANT SPIEREN EN BLOEDVATEN.
• VERSOEPELT GEWRICHTEN.
• GEEFT ENERGIE EN UITHOUDINGSVERMOGEN.
• ONDERSTEUNT ANDERE MINERALEN EN VITAMINES.
• VERZACHT DE HUID.
• VERBETERT NACHTRUST.
• BRENGT RUST IN HET ZENUWSTELSEL.
• STUURT GEHELE STOFWISSELING AAN.
• STIMULEERT VETVERBRANDING.
• VERSCHOONT BLOEDVATEN EN VOORKOMT VERKALKING.
• VERSTERKT BOTTEN EN TANDEN.


BEHOEFTE EN GEBRUIK

Magnesium is naast zuurstof en water de derde levensbehoefte van het lichaam. De behoefte aan magnesium is persoonlijk en afhankelijk van vele factoren. Denk hierbij aan het lichaamsgewicht, levensstijl, leeftijd en eventuele klachten. Gemiddeld heeft een mens ongeveer 400 milligram magnesium per dag nodig. Idealiter wordt dit gehaald uit voeding: bananen, granen, noten, abrikozen en groene groenten zoals spinazie zijn voorbeelden van voeding met veel magnesium.
Helaas eten we niet altijd voldoende van deze voedingsmiddelen en ontstaat er een tekort aan magnesium in ons lichaam. Dit tekort kan alsmaar groter worden door bijvoorbeeld ouder worden of verschillende dagelijkse handelingen.
Bijvoorbeeld het drinken van koolzuurhoudende frisdranken, koffie, eten van veel suikers, het ervaren van stress of veel sporten. Fosfaten, die veelal in frisdranken zitten, binden zich aan magnesium waardoor het mineraal niet meer kan worden opgenomen in het lichaam. De cafeïne van het dagelijks drinken van koffie en thee zorgt ervoor dat de nieren extra magnesium verbruiken.
Bij stress verbruikt het lichaam tot wel tweemaal meer magnesium dan normaal. Veel sporten leidt tot extra uitscheiding van magnesium.


OPNAME VIA DE HUID
 Het tekort aan magnesium wordt vaak aangevuld met voedingssupplementen, maar kan beter worden opgenomen via de huid. Dit is in 2016 via een groot wetenschappelijk onderzoek bewezen. Via de haarzakjes en zweetklieren wordt magnesium chloride, de werkzame stof in Permsal, voor minimaal 90% opgenomen op celniveau binnen enkele minuten. Magnesium chloride is een lichaamseigen stof die in elke cel van ons lichaam voorkomt. De producten van Permsal zijn speciaal ontwikkeld voor opname van magnesium via de huid. Het grote voordeel van de toepassing via de huid ligt in de mogelijkheid om acute problemen lokaal te behandelen.
Denk hierbij aan spierkrampen, spierpijnen, rusteloze benen of artrose. Tot nu toe is er geen farmaceutische vorm met een vergelijkbaar snelle werking in geval van spierproblemen. Ook kun je magnesium nooit te veel gebruiken. Wanneer de cellen verzadigd zijn nemen ze simpelweg niets meer op. In de beginfase van het gebruik van Permsal is het normaal dat je een tintelend gevoel op de huid ervaart. Spoel na gebruik de huid goed af met water om het tintelende gevoel te stoppen. Tip: Maak van het gebruiken van magnesium een dagelijkse gewoonte, net als het poetsen van je tanden. Hierdoor is het gemakkelijker aan je dagelijkse dosis magnesium te komen.


FYSIEKE KLACHTEN 


HUIDPROBLEMEN-JEUK Magnesium chloride wordt vaak gebruikt voor het bestrijden van huidklachten. Magnesium heeft een bewezen werking op de verjonging en het herstel van de huid. Bij voetschimmel, eczeem, psoriasis of andere huidklachten kan Permsal verlichting geven. Uit onderzoek blijkt dat 70% van de psoriasis patiënten baat heeft bij het gebruik van magnesium chloride. De huid verbetert zichtbaar, jeuk en schilfers nemen af. Aanbevolen: magnesium kristallen en/of magnesium gel.


VERMOEIDHEID Vermoeidheidsklachten kunnen worden veroorzaakt door een magnesiumtekort. Magnesium kan verlichting bieden bij ziekten als ME, chronisch vermoeidheidssyndroom en fibromyalgie. Het mineraal speelt een belangrijke rol in de stofwisseling en zorgt voor transport en opslag van insuline. Permsal magnesium zal je meer energie geven. Aanbevolen: magnesium kristallen en/of magnesium olie

.

•  HOOFDPIJN EN MIGRAINE Hoofdpijn en migraine kunnen ontstaan door het samentrekken van de bloedvaten. Magnesium heeft een ontspannende werking op het hoofd en de nekspieren. Hierdoor kan Permsal verlichting bieden bij veel gevallen van hoofdpijn. Aanbevolen: magnesium olie en/of magnesium gel.


SPIERKRAMP, SPIERPIJN OF RESTLESS LEGS Het mineraal calcium spant de spieren aan. Magnesium zorgt juist voor de ontspanning van de spieren. Ook is magnesium verantwoordelijk voor het afdrijven van melkzuren uit onze spieren na inspanning en hierdoor effectief tegen spierkrampen. Aanbevolen: magnesium kristallen en/of magnesium (sport)olie.


SLAAPPROBLEMEN Doordat magnesium het lichaam helpt ontspannen en ontstressen, heeft Permsal een positieve werking op de nachtrust. Aanbevolen: magnesium kristallen en/of magnesium olie en/of gel.


HART– EN VAATZIEKTEN Magnesium is zeer belangrijk voor een goede conditie van het hart, de belangrijkste spier in ons lichaam. Hartritmestoornissen en hoge bloeddruk kunnen duiden op een magnesiumtekort. Permsal Magnesium voorkomt spier spasmen van de kransslagader en de bloedvaten die tot hartinfarcten en hoge bloeddruk leiden. Ook voorkomt magnesium het neerslaan van calcium in slagaders, dat tot aderverkalking kan leiden. Aanbevolen: magnesium kristallen en/of magnesium olie.


DIABETES TYPE 2 Diabetes is een stofwisselingsziekte die een direct verband heeft met magnesiumtekort. Magnesium stuurt de gehele stofwisseling aan. Door voldoende magnesium toevoer kunnen niet alleen de gevolgen van diabetes worden verzacht en de bloedsuikerspiegel verbeterd, ook wordt het risico om diabetes type 2 te ontwikkelen aanzienlijk gereduceerd in combinatie met een aangepast dieet en beweging. Aanbevolen: magnesium kristallen en/of magnesium olie.


DIABETES VOETEN Een bijzondere eigenschap van magnesium chloride is dat het hulp kan bieden bij diabetes voeten. Het verhoogt de activiteit van de witte bloedlichaampjes, stimuleert het immuunsysteem en geeft een snellere wondgenezing. Aanbevolen: magnesium kristallen.


• REUMATISCHE KLACHTEN Reumatische aandoeningen zoals artrose, artritis en osteoporose kunnen gevolgen zijn van een langdurig magnesiumtekort. 60% van het magnesium in een lichaam is opgeslagen in de botten en tanden. Op het moment dat het lichaam niet voldoende magnesium uit voedsel kan halen of niet kan opnemen via de darmen zal het worden onttrokken uit onze botten, tanden en cellen om het verdelen naar de twee belangrijkste delen van het lichaam: het hart en de hersenen. Daarom is het bij reumatische klachten extra belangrijk om voldoende magnesium binnen te krijgen. Aanbevolen: magnesium kristallen en/of magnesium olie en/of gel.


ZWANGERSCHAP EN BORSTVOEDING Tijdens de zwangerschap neemt de behoefte aan magnesium aanzienlijk toe. Dit is nodig voor de groei van de foetus en de verhoogde nieruitscheiding door de hormonale verandering gedurende de zwangerschap. Klachten kunnen worden voorkomen door voldoende magnesium inname, daarom wordt bijna iedere zwangere vrouw aanbevolen om extra magnesium te nemen. Moeders die borstvoeding geven, hebben vaak een chronisch tekort aan vitale voedingswaarden, veel hiervan gaat immers naar de voeding voor het kind. Wat overblijft gaat naar de moeder. Dit geldt in het bijzonder voor magnesium. Aanbevolen: magnesium kristallen en/of magnesium olie


MENTALE KLACHTEN Magnesium heeft een doorslaggevend aandeel in de regulering van dopamine en serotonine in de hersenen. Wetenschappers hebben magnesiumgebrek aangewezen als een van de verantwoordelijke factoren voor het ontstaan van depressies. In principe werkt magnesium op dezelfde manier als medicijnen voor depressie; het verhoogt de serotoninespiegel in de hersenen, echter zonder bijwerkingen. Magnesium staat bekend als het ‘antistress-mineraal’ vanwege de totale ontspanning voor het hele lichaam. Het rustgevende mineraal kan ook verlichting bieden bij meerdere mentale klachten zoals stress, angst, ADHD/ADD, migraine, vergeetachtigheid, vroege alzheimer of PDD. Zowel preventief als curatief heeft magnesium zijn werking. Aanbevolen: magnesium kristallen en/of magnesium olie.


SPORT


VOLDOENDE MAGNESIUM IN HET LICHAAM VOORKOMT SPIERKRAMPEN, VERHOOGT HET UITHOUDINGSVERMOGEN, VERKORT HERSTEL NA INSPANNING EN DRAAGT BIJ AAN VET - VERBRANDING, SOEPELE GEWRICHTEN EN MEER ENERGIE. EEN MAGNESIUMTEKORT KAN DAAROM VERSCHILLENDE FYSIEKE KLACHTEN MET ZICH MEEBRENGEN.


BEHOEFTE 

Bij hoge inspanning wordt er meer magnesium door het lichaam verbruikt. Veel sporten betekent dus ook automatisch een hogere magnesium behoefte. Afhankelijk van de inspanning ligt de behoefte voor sporters al snel op de 1000 milligram per dag, ruim tweemaal zoveel als gewoonlijk. Voor sporters wordt de opname van magnesium via de huid als onmisbaar beschouwd, vanwege zijn snelle en effectieve werking. De methode wordt dan ook al vele jaren in topsport toegepast en is nu ook bezig de gezondheidswereld te veroveren.


EERSTE HULP BIJ KRAMPEN EN STIJVE SPIEREN 

Permsal sportolie ontzuurt de spiercellen na een intensieve training of activiteit en zorgt daarmee voor meer soepelheid. De 3% DMSO (Dimethylsulfoxide) die toegevoegd is geeft een ontstekingsremmende en pijnstillende werking en zorgt er tevens voor dat de magnesium sneller en dieper wordt opgenomen. Bij directe verzorging van kramp en na de inspanning is de sportolie gemakkelijk aan te brengen via de spuitflacon. Na enkele minuten doet deze zijn werk en voel je de ontspanning.


WELLNESS


MAGNESIUM DRAAGT BIJ AAN ALGEHELE ONTSPANNING VAN HET LICHAAM EN BRENGT JE GEHEEL TOT RUST. HET ONTSPANT SPIEREN, ZENUWEN EN BLOEDVATEN. EEN SAUNASESSIE OF INFRAROOD MET MAGNESIUM GEL ZORGT VOOR EXTRA OPNAME EN ONTSPANT DE SPIEREN OPTIMAAL. ANTI–STRESS MINERAAL
Magnesium heeft vele namen. Het staat onder andere bekend als het ‘antistress-mineraal’. Het lichaam verbruikt zeker tweemaal meer magnesium tijdens stressvolle periodes. Permsal magnesium draagt bij aan een gebalanceerde stressreactie. Het heeft een rustgevend effect op lichaam en geest, zorgt voor een heerlijke nachtrust en meer energie gedurende de dag.


TOTALE ONTSPANNING Permsal biedt een breed assortiment geschikt voor wellness. De magnesium kristallen bijvoorbeeld, voor een heerlijk voetbad of een warm ligbad voor totale ontspanning. Of reinig jezelf vooraf met de magnesium body scrub. Deze scrub met uitsluitend natuurlijke mineralen verwijdert de dode huidcellen zodat de magnesium nog beter kan worden opgenomen door het lichaam en de huid extreem glad en zacht wordt. Of onderga een heerlijke massage met de magnesium gel. De spieren ontspannen op natuurlijke wijze waardoor de massage extra ontspannend zal aanvoelen. Tevens is de magnesium gel uitstekend te gebruiken in de sauna, infraroodcabine of tijdens een lichaamspakking in infrarooddeken. De lichaamspakking wordt nu ook bij Beautiful Feet aangeboden (zie ook hieronder).

Permsal magnesium is bezig met het maken van een opmars in wellness centra en wordt nu al door vele masseurs, therapeuten, pedicures en sauna’s gebruikt. Maar met de producten van Permsal kun je ook heel gemakkelijk thuis je eigen mini wellness creëren.Producten:


MAGNESIUM OLIE


Magnesium olie dankt zijn naam aan de olieachtige structuur, ondanks dat het niet echt een olie is. Het is een verzadigde zoutoplossing in de meest geconcentreerde vorm mogelijk. Elke spray of druppel bevat ongeveer 10 milligram pure magnesium chloride. De olie is volledig puur, zonder toevoegingen. Rechtstreeks uit de Nederlandse bron.
TOEPASSING EN DOSERING
Magnesium olie is handig, snel in te zetten en gemakkelijk te doseren. Magnesium olie kan worden aangebracht waar nodig. De snelste plekken voor opname zijn voeten, buik en oksels. Het werkt tevens als een natuurlijke deodorant bij het aanbrengen onder de oksels. Gebruik als basis dosering minimaal 2 keer per dag 10 sprays om in ieder geval de helft van je dagelijkse dosering binnen te krijgen. Breng op de gewenste plekken aan. Laat de olie na aanbrengen 5 tot 10 minuten inwerken. Spoel daarna desgewenst af. Dit is niet noodzakelijk, maar wordt door veel mensen als prettiger ervaren. Wil je een tekort aan magnesium sneller aanvullen? Breng dan de magnesium olie royaal over het gehele lichaam aan. Laat ruim 10 minuten inwerken. Een gevoelige huid? Maak de huid dan eerst nat met water voordat je de olie aanbrengt. Dit verzacht het prikkende gevoel dat je kunt hebben, zeker de eerste keren dat je Permsal magnesium olie gebruikt. Mocht je de olie niet kunnen verdragen omdat je huid te gevoelig is dan adviseren we het gebruik van de magnesium kristallen. Dit is de mildste manier van magnesium opnemen. De magnesium olie geeft geen vlekken op kleding of meubels.MASSAGE
Magnesium olie kan erg goed worden gebruikt als massageolie. Het zorgt voor directe ontspanning op celniveau. Nadat de magnesium is opgenomen door de huid (3 tot 5 minuten) schakel je over op de massage olie die je gewend bent. Door de spierontspannende werking van magnesium zal de massage zal extra ontspannend aanvoelen en zorgt voor meer energie achteraf.MONDSPOELING EN TANDVLEESONTSTEKING

Magnesium versterkt tanden en tandvlees, heeft een ontstekingsremmende werking, verlaagt de zuurgraad van de mondflora en versterkt de afweer tegen bacteriën. Ondanks de wat bittere en zoute smaak doet magnesium veel goed. Magnesium werkt zowel lokaal als dat er extra veel magnesium wordt opgenomen door de mond slijmhuid. Om een mondspoeling te maken van de magnesium olie verdun je deze met water. 1 deel magnesium op 2 delen water of 1 deel magnesium op 3 delen water. Neem flinke eetlepel in de mond en spoel minimaal 1 minuut. De oplossing niet inslikken. Laat magnesium olie niet met de ogen in contact komen. Spoel met water indien contact ontstaat. Ook kan het contact met open wondjes of geschoren huid een onaangenaam gevoel geven. Het kan echter geen kwaad. Was de handen na gebruik om contact te voorkomen.MAGNESIUM SPORTOLIE

Bij intensief sporten verbruikt het lichaam als gevolg van de verhoogde spieractiviteit aanzienlijk meer magnesium. Bovendien wordt door de toegenomen transpiratie ook meer magnesium uitgescheiden. Hierdoor ontstaat een verhoogde behoefte aan magnesium. Magnesium voorkomt spierkrampen, verhoogt het uithoudingsvermogen, versnelt het herstel na inspanning en levert een bijdrage aan vetverbranding. Ook heeft magnesium het vermogen om ons zenuwstelsel tot rust te brengen.
TOEPASSING EN DOSERING 

Breng direct na het sporten de magnesium sportolie op de bezwete huid aan. Laat 5 tot 10 minuten inwerken. Spoel deze daarna af. Dit is niet noodzakelijk, maar wordt door veel mensen als prettiger ervaren. In geval van spierkramp of stijve spieren direct op gewenste plek royaal aanbrengen. Strek de spieren hierna regelmatig en masseer de olie stevig in op de gespannen spieren. Na enkele minuten zal de kramp verdwijnen en zullen de spieren door middel van de magnesium ontspannen. Gebruik als prestatiesporter de sportolie niet vlak voor een intensieve inspanning. Magnesium heeft een ontspannende werking en kan daarom nadelig werken bij intensieve inspanning. Gebruik het echter wel direct na de inspanning, voor een snel herstel. De sportolie kan ook gebruikt worden in geval van artrose en andere reumatische klachten. Naast de dagelijkse aanbeveling van de normale magnesium olie, kan deze sportolie onbeperkt direct aangebracht worden op de pijnlijke plekken. De 3% DMSO (Dimethylsulfoxide) die is toegevoegd geeft een ontstekingsremmende en pijnstillende werking en zorgt ervoor dat het mineraal sneller en dieper wordt opgenomen door de cellen. Na enkele minuten zullen de spieren zich ontspannen en pijn verlicht worden.MAGNESIUM KRISTALLEN
Permsal magnesium kristallen is de vaste vorm van magnesium. Deze bestaan enkel uit magnesium chloride en gebonden water. Een puur en natuurlijk product. Permsal magnesium kristallen bevatten de hoogst mogelijke concentratie magnesium, waarmee kwaliteit wordt gegarandeerd. 1 gram magnesium kristallen bevat tot 120 milligram pure magnesium. De kristallen hebben dezelfde snelle werking en effectieve kracht als de olie. Magnesium kristallen worden gebruik in combinatie met warm water in bijvoorbeeld een voet- of ligbad. Dit is tevens de mildste manier om magnesium via de huid op te nemen.

LIGBAD 

Het gebruik van de magnesium kristallen in een ligbad zorgt voor totale ontspanning. Hierdoor helpt het goed bij onder andere slaapproblemen. Hiernaast helpt het bij huidaandoeningen zoals eczeem en psoriasis. Ook helpt het het lichaam te ontzuren naar een goede PH waarde. Geniet in een lekker bad waarin je jezelf volledig onderdompelt in het warme water. De weldaad van het warme bad in combinatie met de magnesium zal zorgen voor totale ontspanning.
DOSERING 

De hoeveelheid magnesium die je gebruikt in je badwater is afhankelijk van je persoonlijke behoefte. Voor ontspanning en ontzuring van de spieren: 70 liter water met 500/800 gram. Voor overbelaste spieren of na zware inspanning: 70 liter water met 2000 gram. Voor het inlopen van een magnesium tekort: 2 x per week 70 liter water met 1000/1500 gram. Voor betere sportprestaties, de dag voor de inspanning: 70 liter water met 2000 gram. Voor verbetering van de huid bij psoriasis en eczeem: 70 liter water met 1500/2000 gram. Dit bij voorkeur in een kuur van 2 à 3 keer per week. Na 10 tot 14 dagen treedt een zichtbare verbetering op van de huid. Na de kuur kan de huid in conditie worden gehouden met gemiddeld 1 bad per 10 dagen. Bij Reumatische aandoening/fibromyalgie: 2 x per week 70 liter water met 2000 gram. Een kuur van 3 maanden is bewezen effectief. Belangrijk! Pas geen lagere dosering toe. De verhouding van het water en magnesium moet op een bepaald niveau zijn voordat het door de huid kan worden opgenomen. Een te kleine hoeveelheid heeft geen zin en zal dan ook geen benoemenswaardig resultaat behalen.
TIP: douche eerst voor het baden. Dan blijft het water schoon en kun je het de volgende dag opnieuw gebruiken. De mineralen blijven, alleen wat heet water erbij en eventueel wat kristallen toevoegen. Spoel na het baden altijd goed het bad uit. Denk hierbij ook aan randen van het bad en de kraan. Omdat magnesium een natuurlijke zoutoplossing is kan het witte kringen en randen in het bad achterlaten.


VOETBAD
Een voetbad is een snel en gemakkelijk alternatief op een ligbad. Een voetbad is wellicht wat in de vergetelheid geraakt, maar er zijn nauwelijks andere manieren denkbaar die zo snel en goed werken voor magnesium opname voor het lichaam. Door het voetbad verwijden de bloedvaten zich, wat stimulerend werkt voor de bloedsomloop en het afvoeren van gifstoffen. Het voetbad helpt voor veel problemen zoals slaapproblemen, overbelaste voeten, preventief tegen verkoudheid en het ontspannen van de spieren. Voor jonge kinderen is een magnesium voetbad heel geschikt om rustig te worden. De ontspannende werking van magnesium helpt kinderen om beter te kunnen inslapen, betere concentratie en helpt tegen groeipijnen. Gebruik bij voorkeur na een drukke dag of voor het slapen gaan.
DOSERING De voeten hebben een kleiner oppervlak dan het lichaam, daarom is een hogere concentratie magnesium nodig dan voor een ligbad. Gebruik voor een voetbad 125 gram kristallen op 3 liter water. Zorg dat het voetbad lekker warm van temperatuur is. Vul het voetbad zodat de voeten tot aan de enkels onder water staan. Gebruik het voetbad minimaal 20 minuten voor het optimale resultaat. Tip: gebruik een voetbad samen met je kind. Gebruik voor kinderen dezelfde concentratie als volwassenen. Voor baby’s 50 tot 100 gram in een kinderbadje.MAGNESIUM GEL
Permsal magnesium gel is geschikt voor vele doeleinden. Het is zacht voor de huid en smeert gemakkelijk uit, waardoor het uitermate is geschikt voor massages. Denk hierbij aan fitness massage bij sportactiviteiten. Maar ook ontspannings massages, lichaamspakkingen, sauna en infrarood toepassingen.
MASSAGE Een massage met magnesium gel bevordert de opname van het mineraal. Breng de gel ruim aan en masseer tot de gel is opgenomen (10 à 15 min.), eventueel extra aanbrengen indien gewenst. Na de behandeling het lichaam afnemen met een vochtige doek. Bij toepassing op grote delen van het lichaam kan een warm tintelend gevoel optreden. Dit komt door de verwijding van de bloedvaten. Het kan geen kwaad. Pas wel op voor open wondjes, dit geeft een onaangenaam bijtend gevoel.
SAUNA & INFRAROOD Warmte en magnesium gaan heel goed samen. Door de warmte openen de poriën in de huid, waardoor de magnesium beter wordt opgenomen. Daarom is de combinatie van magnesium en een sauna of infraroodcabine zo effectief. Om magnesium te gebruiken in de sauna of infraroodcabine breng je Permsal magnesium gel aan op het gehele lichaam of gewenste plaatsen. Was na het aanbrengen je handen om te voorkomen dat de gel in de ogen terecht komt. Ontspan hierna minimaal 15 minuten in de sauna of infraroodcabine. Hierna is het belangrijk niet direct te douchen, maar minimaal 30 minuten te rusten voor een optimale doorbloeding en opname van de magnesium.
Tip: Breng op open wonden of beschadigde huid eerst wat vaseline aan. Hierdoor voorkom je dat met zweten de magnesium in de wondjes terecht komt, wat een bijtend gevoel kan veroorzaken.
MAGNESIUM GEL PAKKING Permsal magnesium gel kan goed gebruikt worden voor een gel pakking. Hierbij masseer je de gel in op het gehele lichaam of op een gewenste plaats. Daarna bedek je deze plaats met plasticfolie en omwikkel je deze met een infrarooddeken of warmtelamp. De weldadige warmte zorgt voor een goede doorbloeding van de huid, ontspanning van de spieren en een extra goede en diepe opname van het magnesium mineraal. Reinig voor het aanbrengen van de gel de huid, zodat de werkzame stoffen extra goed worden opgenomen. De magnesium zal samen met de diepwerkende infrarood warmte een ontspannende werking hebben op lichaam en geest.
MAGNESIUM Aloë Vera Gel
Voor de gevoelige huid

De krachtige combinatie van Magnesium met Aloë Vera werkt helend en geneeskrachtig. Het zorgt direct voor ontspannen spieren, hydratatie en het kalmeert de huid. Daarnaast werkt het antibacterieel, pijnstillend, ontstekingsremmend en gaat het huidveroudering tegen. Het doodt schimmels en virussen en bevat vitamine A, C en E.
Magnesium Aloë Vera is bewezen effectief tegen huidproblemen zoals: jeuk, acne, eczeem, huidirritatie, psoriasis én bij insectenbeten en kleine brandwonden. Het helpt daarnaast zonbeschadiging op de huid te genezen.
De gel kan als body- en gezichtsgel gebruikt worden. Het wordt volledig opgenomen en plakt niet.MAGNESIUM SPORTGEL
Verrijkt met etherische rozemarijnolie
Geeft binnen enkele minuten verlichting tegen spierpijn, kramp en stijve spieren. De magnesium sportgel zorgt voor een snelle opname van magnesium via de huid, die rechtstreeks naar de cellen gaat om de spieren op een natuurlijke manier te ontspannen. De gel is verrijkt met natuurlijke gommen en etherische rozemarijnolie, waardoor de sportgel heerlijk ruikt en beter smeerbaar is voor een langere periode. Dit is een favoriet product van sporters!

 • Pure magnesiumchloride (concentratie van 31%)
 • Sportmineraal: sneller spierherstel na inspanning om sportprestaties te verhogen
 • Bevat DMSO: werkt ontstekingsremmend en voorkomt spierkrampen.
 • Sportgel voorkomt melkzuren (ontzuurt spiercellen), geeft soepelheid in spieren, verhoogt uithoudingsvermogen en levert een bijdrage aan vetverbranding.
 • Effectief voor fysieke en mentale klachten: spierspanning en -krampen, stress, burn-out, slaapstoornissen, huidproblemen (eczeem en psoriasis), zwangerschapskwaaltjes en reumatische klachten.
 • Fijn smeerbaar en blijft op de huid liggen.

MAGNESIUMSCRUB
Permsal magnesium scrub bestaat uit uitsluitend mineralen uit de zee. Puur natuur met Keltisch zeezout als scrub. Dit is een van de meest natuurlijke scrubs die er te verkrijgen is. Gebruik Permsal magnesium scrub voor een extra snelle opname van magnesium en tegelijkertijd een heerlijk zachte huid. Met deze scrub verwijder je alle dode huidcellen en creëer je een gezonde, zachte en stralende huid. Voor extra magnesium opname laat je de scrub even inwerken op de huid.
PEDICURE De magnesium scrub heeft een antibacteriële werking en werkt erg goed tegen voetschimmel. Eveneens helpt het voor een goede doorbloeding en heeft een verzachtende werking op de voeten. Hierdoor is Permsal magnesium scrub een goede toevoeging voor iedere pedicure.DE OORSPRONG

De oorsprong van Permsal komt uit het Permtijdperk. Het mineraal wordt gewonnen uit de voormalige Zechstein zee. Een zee die 250 miljoen jaar geleden is ingedroogd en een unieke zoutlaag heeft achtergelaten. Op diverse plaatsen in Polen, Duitsland en Nederland kan natriumchloride (keukenzout) gewonnen worden uit deze ondergrondse zoutlaag. Er bestaan slechts 10 bronnen ter wereld waar de bron hoofdzakelijk bestaat uit magnesium chloride, waarvan de meest zuivere bron in Groningen, Nederland ligt. Daar wordt de Permsal magnesium gewonnen.
WINNING EN GEBRUIK Het zout wordt gewonnen volgens het principe van ‘solution mining’. Via een pijp wordt er water 1600 meter de grond ingespoten waardoor het ondergrondse zout in dit water zal oplossen. Dit zoute water wordt vervolgens via een tweede pijp direct naar de Nedmag fabriek in Veendam gepompt. Hier wordt het zout bewerkt voor verschillende doeleinden. Permsal magnesium wordt gewonnen uit alleen de meest zuivere vorm van deze zoutlaag. Deze vloeistof (magnesium olie) is zo zuiver dat de enige bewerking die het nodig heeft, het verwijderen van het ijzer is, om een roestkleur te voorkomen. Zechstein Minerals heeft het alleenrecht op het winnen van deze zuivere vorm van magnesium chloride. Als de vloeistof voldoet aan de strenge kwaliteitseisen wordt het voorzien van het ‘Zechstein Inside’ keurmerk. Dit is een garantie voor hoge kwaliteit. Permsal magnesium maakt uitsluitend gebruik van olie en kristallen voorzien van het Zechstein Inside keurmerk zodat u verzekerd bent van het zuiverste en edelste natuurlijke magnesium, rechtstreeks uit de Zechstein zee.